Kijk een operator vacature, iets voor jou wellicht?

21 nov

Kijk een operator vacature, iets voor jou wellicht?

Bedrijven

Wanneer je op zoek bent naar werk en je wil zeker weten dat je iets leuks kan gaan doen, dan zou je eens kunnen kijken naar een operator vacature. Als je gaat kijken naar verschillende vacatures, dan kun je erachter komen of de competenties die gevraagd worden wel bij je zouden passen. Maar wat is een operator precies en wat doet een operator allemaal?

Wat is een operator?

Een operator draagt de verantwoordelijkheid voor het bedienen van een productielijn, productie machine of een productieproces. De naam operator is meer een verzamelnaam voor een beroepsgroep.

Binnen de functie van operator heb je allemaal verschillende functies. Zo heb je bijvoorbeeld de procesoperator, technisch operator of een machine-operator. Dit zijn allemaal specialismen binnen het beroep operator.

Zo is een machine operator verantwoordelijk voor het bedienen van een machine. Bij een procesoperator heeft de operator de verantwoordelijkheid van een productieproces, dat uit meerdere machines bestaat.

Wat zijn de taken van een operator?

Doordat productieprocessen steeds groter worden en steeds meer worden geautomatiseerd bestaat het werk van een operator voornamelijk uit werken met een computer. Mochten er kleine reparaties aan een machine gedaan moeten worden dan is of de machine operator verantwoordelijk of de procesoperator voor de reparatie die gedaan moet worden.

Bij storingen komt er vaak nog wel wat handwerk kijken. De belangrijkste dingen die bij de functie van een operator horen zijn het controleren van de kwaliteit van de producten, het controleren van de stoffen die in de machines worden gebruikt, het instellen en het afstellen van de machines, het onderhouden en het ombouwen van de machines.

Wat zijn de werktijden van een operator?

De werktijden die bij een operator hoort zijn helemaal afhankelijk van de werkgever. Er zijn verschillende operator functies die je alleen in een dagdienst zou kunnen lopen. Maar de operator vacature kan ook aangeven dat er een ploegendienst operator wordt gevraagd.

Bij een ploegendienst zullen je werktijden wisselen. Het kan zelfs voorkomen dat je dan in de nacht moet werken omdat de productieprocessen in de nacht ook gewoon doorgaan. Ook in den nacht zijn er dan operators nodig die ervoor zorgen dat de hele fabriek goed blijft functioneren.

Wat zijn de competenties die in een operator vacature worden gevraagd?

Als je als operator aan de slag zou willen gaan dan moet je wel voldoen aan bepaalde competenties. Het is namelijk niet een beroep dat voor iedereen weggelegd is. Je moet een echte duizendpoot kunnen zijn. De competenties die worden gevraagd voor een operator vacature zijn als volgt:

●       Het bedienen van machines

●       Het controleren van de machines op de juiste werking

●       Het signaleren en het melden van de afwijkingen aan het productieproces

●       Het registreren en documenteren van de productiegegevens

●       Het correct instellen en ombouwen van machines

●       Het uitvoeren van basisonderhoud aan de machines

●       Het toezien op de juiste aanvoer van grondstoffen, halffabricaten of verpakkingsmaterialen

●       Het controleren van de kwaliteit van de grondstoffen en het controleren van de producten

●       Je moet kunnen werken volgens veiligheidsvoorschriften en hygiënevoorschriften

Kantoorartikelen best… oktober 28, 2022 Personeel werven dankzij online… januari 3, 2023