Ken 3 pijlers van online marketing die jouw bedrijf moet volgen

11 mei

Ken 3 pijlers van online marketing die jouw bedrijf moet volgen

Marketing

Om een klant voor ons te winnen, moeten wij hem betoveren en daarvoor kunnen wij online marketing als onze belangrijkste bondgenoot gebruiken. De activiteit bestaat uit een reeks acties die door commerciële bedrijven via internet en andere digitale media worden ondernomen met het oog op een grotere zichtbaarheid en een groter publieksbereik.

Hieronder presenteren wij de fundamentele pijlers van online marketing en tips om elk van hen te gebruiken in jouw bedrijf. Bekijk ze!

1. Positionering

Positionering is de manier waarop jouw bedrijf herkend wil worden op het internet, het is de online identiteit. Deze waarden worden vastgesteld tijdens de marketingplanningsfase, waarbij rekening wordt gehouden met de kenmerken van jouw eigen merk (visie en missie), jouw concurrenten (differentiatie) en consumenten (identificatie).

Deze waarden worden in de praktijk gebracht bij jouw digitale marketingacties en vormen de belangrijkste basis voor de creatie van de online identiteit van jouw bedrijf. Hierbij moet je bijzondere aandacht besteden aan de interactie met het publiek, want zij zijn op het internet grotendeels verantwoordelijk voor de weergave van het imago van jouw bedrijf aan jouw relatienetwerk.

2. Inhoud

De productie van inhoud is de tweede pijler van digitale marketing en een van de belangrijkste manieren voor bedrijven om zich op het web te positioneren. De online ondernemer tracht zich te positioneren als een autoriteit op zijn vakgebied door nuttige en relevante informatie te brengen aan een specifiek publiek dat staat te popelen om informatie.

De inhoud die mensen helpt hun twijfels op te lossen is het meest efficiënt. Zij verhogen de reputatie van het bedrijf en verbeteren de relatie met het publiek, dat geneigd is zich meer bezig te houden met de publicaties, wat positieve vermeldingen, opmerkingen en shares oplevert.

3. Relatie

Een belangrijk kenmerk van het Internet is dat gewone mensen en bedrijven in de communicatie op hetzelfde niveau staan. Beiden zijn producenten van inhoud, ontvangers en verspreiders van berichten.

Op dit moment zijn sociale netwerken en e-mail de meest gebruikte communicatiekanalen voor de online ondernemer om in contact te komen met de consument. Het zijn geschikte middelen om niet alleen inhoud te publiceren en met mensen in dialoog te gaan, maar ook om inzicht te krijgen in hun interesses en in wat zij denken over de merken waarmee zij in wisselwerking staan.

Elk van de pijlers omvat fundamentele stappen in het plannen, uitvoeren en meten van digitale strategieën. Het zijn concepten die belast zijn met het creëren van identiteit, relevantie, exposure, interactie en intelligentie. Kortom, aspecten die helpen om projecten vollediger en efficiënter te maken.

Wat zijn veel gevr… mei 11, 2022 eerste werkdag Duurzaam marketingbur… juni 2, 2022