Wat zijn veel gevraagde marketing jobs?

11 mei

Wat zijn veel gevraagde marketing jobs?

Marketing

Wat zijn veel gevraagde marketing jobs?

2022 blijkt een geweldig jaar te worden voor de creatieve industrie op zakelijk gebied. Wervingsmanagers in het hele land graven diep naar veelgevraagde kandidaten. De marketing- en creatieve wereld is uniek, met steeds veranderende trends, nieuwe ideeën en technologie. Marketinganalisten keken vijftien jaar geleden naar enquêtes en cijfers, maar konden nooit een direct verband zien tussen hun inspanningen en het succes van het bedrijf. Nu moet een marketinganalist Google-gecertificeerd zijn en de overvloed aan informatie begrijpen die van sociale media naar traditionele marketing komt. Verschillende vaardigheden zijn zeer gewild geworden. Dit zijn de 5 meest gevraagde vacatures in 2022.

Webontwikkelaars

De mensen die jouw website functioneel maken. De vraag naar getalenteerde webontwikkelaars is in bijna elke markt groter dan het aanbod. Er is veel vraag naar deze functie vanwege de voortdurende behoefte aan brede expertise in verschillende talen zoals CSS, JavaScript en HTML. Volgens Indeed zijn er momenteel 1.300 vacatures voor webontwikkelaars in Nederland.

Analyses

Gegevens zijn tegenwoordig veel toegankelijker en gedetailleerder. We kijken niet langer naar een simpele grafiek, we hebben programma’s die elke klik en impressie analyseren, dit vereist een expert om te analyseren. Veel beslissingen worden vaak genomen op basis van de bevindingen van analisten. Er zijn 490 openstaande vacatures voor marketinganalyse in Nederland.

Projectmanagers

PM’s zijn een hot item geworden in de creatieve wereld. Een projectmanager moet beschikken over uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden, maar ook over het vermogen om budgetten te beheren. Het projectvolume is het afgelopen jaar toegenomen en daarmee ook de behoefte aan ervaren projectmanagers. Er zijn 1.330 vacatures voor Marketing Project Managers in Nederland.

Marketingprofessionals zakelijk

Dit kan variëren van een standaard marketingvertegenwoordiger tot een Social Media Manager. Wat de functie ook is, marketing is de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Van communitybeheer tot traditionele marketingvertegenwoordigers, het is allemaal veel gecompliceerder geworden door de toevoeging van sociale marketing. Momenteel zijn er 840 mid-level marketingposities open in Nederland.

Interactieve creatieve ontwerpers

Deze functies zijn sterk betrokken bij de gebruikerservaring van de creatieve wereld. Interactive Designers werken nauw samen met ontwerpteams om ervoor te zorgen dat ontwerpen visueel aantrekkelijk zijn, websites coderen en testen en zijn verantwoordelijk voor kritieke wijzigingen aan een website. De meeste bedrijven proberen een goed afgeronde gebruikerservaring te creëren door websites te maken die interactiever en mobieler zijn, waardoor deze experts moeilijk te vinden zijn.

Werknemers tekort in … april 20, 2022 Ken 3 pijlers van onl… mei 11, 2022